Bronwater 2.0

Sinds ik clean ben zien mijn vakanties er anders uit dan vroeger. Ook het moederschap heeft natuurlijk veel veranderd. Deze vakantie werd ik weer even herinnerd aan dat grote contrast van vroeger en nu. Mijn assortiment aan dranken is in de loop der jaren behoorlijk gekrompen en bestaat voornamelijk uit spa rood, water, koffie, thee en zo nu en dan een tonic. Tijdens het eten in een van de spaanse restaurantjes bestel ik dan ook een ‘aqua con gas’. De ober zet een fles ‘Vichy Catalán’ voor mij neer. Hoe vinologen vol passie over een fles wijn kunnen spreken, hoe compleet onder de indruk ik was van deze bijzondere koolzuurhoudende kristalfles met design van Antoni Gaudí. In vergelijking met spa rood of een ander soort water met bubbels smaakt dit water lichtzout. Een ware smaaksensatie.

Wanneer we om 23.30 weer terug zijn in ons appartement en ik neerplof op de bank komt mijn journalistieke kant toch weer wat bovendrijven. In de google zoekmachine typ ik ‘Vichy Catalán’ in. De smaak is te bijzonder om niet te googelen. Ik klik verschillende sites aan en kom op een soort forum terecht waar journalisten en voedseldeskundigen compleet los gaan over de oudheid van bronwater, mineralen, samenstellingen van stoffen en de oorsprong van verschillende bronwateren (of is het bronwaters? Ik weet het eigenlijk niet.) Stiekem vind ik het best interessant en ik lees gretig door. En elke volgende keer wanneer ik bronwater drink kijk ik toch even op het etiket voor wat informatie over de oorsprong.

Hoe dan ook, dit is hoe mijn nachtelijke uren op zaterdag er soms dus uit kunnen zien. En ik kan niet anders zeggen, i love it. In plaats van zuipend in de kroeg, dansend op een bar, strompelend naar huis. Niet meer wetend wat ik nou eigenlijk heb gedaan, lig ik nu op de bank, kindjes op bed en weet ik weer wat meer over de oorsprong van koolzuurhoudend bronwater met de bijbehorende mineralen en andere (grond)stoffen.

Best leuk, het gevoel dat hersencellen weer aangroeien in plaats van dat ze afsterven op een zaterdagnacht. 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *