MET BLOTE HANDEN

De klopjacht is in volle gang. Met gestrekte armen sta ik klaar om de fleece deken over hem heen te gooien. Tegenover mij ligt Lenny languit op de grond klaar om de plint onder de inbouwkast los te trekken. De gebroeders Benes (de regisseurs van het befaamde duo A je to) zouden jaloers zijn op het schouwspel dat zich hier nu afspeelt.

Senna zag hem als eerst, eergisteren. Kinderboeken over muizen in overvloed maar als er dan écht eentje voorbij sjeest staat meneer te bibberen in het hoekje van de keuken.
Niemand zag hem verder dus twijfelde we lichtelijk aan de echtheid van het verhaal dat er dus een muis in huis zou zijn. Arm kind (bleek later). Terwijl ik de dag erna leunend tegen het kookeiland stond te genieten van mijn kop koffie, zag ik in mijn ooghoek het verrekte dier razendsnel de voorraadkast in verdwijnen. Binnen 0,2 seconde toverde ik mezelf om van persoon die eigenlijk van plan was de dag rustig te beginnen tot bekwaam ongediertebestrijder. Want je weet wat ze zeggen, als er 1 is….

En dan nu dé vraag die iedereen stelt die het muizenverhaal ten gehore krijgt (en dat zijn er veel, want dit is het gesprek van de week.)

“Maar Daan, jullie hebben toch katten?”.

Nou, dat dacht ik tot eergisteren dus ook. Maar ik ben er inmiddels van overtuigd dat het twee door-gemuteerde luiaards zijn. Knus, maar dus niet heel nuttig.

Hoe dan ook, terug naar het schouwspel van gisteravond. De eerste poging mislukt, ik gooi de deken over de muis maar hij weet er onder vandaan te komen. Ik barricadeer de woonkamer van de keuken zodat hij niet kan ontsnappen.
En nóg een poging met de deken. Dit keer probeert Lenny het en hij heeft hem.
Hij loopt naar buiten om de muis los te laten.

Eenmaal terug in de woonkamer vraagt hij trots aan de kinderen of ze hadden gezien wat papa had gedaan. “De muis gepakt met zijn blote handen! “Waarop Senna toch een klein nuanceverschil opmerkt , “Je bedoelt met de deken, papa.”
Dat waren dan 3 seconds of fame.

Het waren dan misschien geen blote handen maar we konden wel met een gerust hart gaan slapen.

A je to!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *