+1

De afgelopen dagen voel ik me wat onzeker. Of het nou komt door de vermoeidheid van de verhuizing, verandering van omgeving, de nieuwe maan, het kan allemaal.

Ik loop in elk geval een beetje met mijn ziel onder mijn arm door de supermarkt. Mijn oog valt tijdens het slenteren op een pak kaas.

Op het pak kaas staat een grote sticker met daarop ‘EXTRA PLAK IN DIT PAK’ (#thumsup!). Waarop ik denk, dat is leuk maar hoeveel plakken zitten er dan totaal in dit pak? Gelukkig wordt ook dat uitgelegd op hetzelfde pak, en wel in de vorm van een som: 6+1. Zeven plakken dus. Voor een persoon met dyscalculie (zoals ik) is dit super handig.

Als er had gestaan 7 plakken dan had ik me afgevraagd, uitgaande van de grote thumsup sticker, of dat inclusief die extra plak was of dat er stiekem toch 8 plakken in het pak zouden zitten. Zou dat de verkooptruc zijn? Dat ik het uit nieuwsgierigheid zou kopen, naar huis zou hollen, thuis de verpakking eraf zou scheuren om vol verwachting de plakken kaas te tellen.. Het eerste lijkt me het meest logisch, maar toch. Als de aanbieding zo uitbundig wordt geprezen dan wil ik ook weten waar ik aan toe ben.

Misschien ook wel een leuke voor tijdens een sollicitatie. “Mevrouw hoeveel dagen bent u beschikbaar?” “4+1”. (Vijf!) Niet dat ik die ene dag voor niets werk, maar het líj́kt dan wel zo en het geeft net die extra boost. “Goh, die meid weet van aanpakken! En nog flexibel ook!”😊

Maar dan.. iets wat me later pas opvalt, boven de som staat Ca. Wat volgens mij toch écht staat voor Circa. De onzekerheid waar ik mee rondliep, welke het pak kaas in eerst instantie compleet wegvaagde, is weer helemaal terug. Dus als ik het goed begrijp zitten er 6 + 1 plakken in dit pak (7!) Maar het kan ook zijn van niet.

Uiteindelijk leg ik het pak terug in het schap. Teveel gedoe. Ik hou het wel bij mijn pindakaas. Al kun je, je afvragen waarom het woord kaas daarin voorkomt… Too much for now!

Boa noite

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *