BENALMÁDENA BASTARDS

Ik neem plaats in de groene stoel. Er zit een opticien voor me die ik nog niet eerder heb gezien. Hij komt uit Rotterdam hoor ik aan zijn accent. Ik ben benieuwd wat hij voor sterkte meet. Het is de 7e keer dat ik terugkom voor nieuwe lenzen omdat ik telkens ‘weer niet lekker kijk’ met de nieuw gemeten sterkte. Ik sta daar inmiddels bekend als ‘de chronische lenzenklager’.
Anyway, hij meet hetzelfde als de vorige opticien ( hmm…het ligt dus niet aan hun )

Hij rolt zijn kruk iets dichterbij en zegt: mevrouw, u heeft (beginnend) staar, waaraan u in de toekomst geopereerd moet worden. Ik zeg, staar? Ja, staar. U bedoeld ‘oude mensen staar’, ik-heb-een-leesbril-nodig-staar? Mijn-oma-heeft-staar staar. Uh nou het komt vaker op latere leeftijd voor maar inderdaad die staar. Oké, ik staar hem een beetje beduusd aan en ik zeg quasi nonchalant, we gaan het wel zien dan.
Terwijl ik de zaak uitloop denk ik, ik wist het. Karma. Door mijn gestaar, heb ik staar. Hoe ironisch is dat!

2 WEKEN EERDER

Vanaf mijn ligbed op het strand kijk ik op naar de toiletten. Eindelijk, ze zijn open. Ik hou van de Spaanse relaxtheid, maar om 11.30 de toiletten opengooien op het strand gaat me wat ver. Onderweg loop ik langs de work-out-group. Op de een of andere manier zijn het altijd een paar bejaarde Spaanse mensen die vreselijk geforceerd op het heetst van de dag op het fitnessapparatuur losgaan. ( oké ik geef toe, ze doen het wèl ) Ik blijf staan kijken en ineens vraag ik mezelf af of ik dat ook zou doen als ik zo oud ben. Publiekelijk redden wat er nog te redden valt. En dat er dan ook een 32 jarig mokkel naar me staat te kijken, of me misschien wel uitlacht. Die gedachte beangstigd me.
Pas even later besef ik me dat ik al minstens 5 minuten sta te staren en ik heb het gevoel dat ze mijn gedachtes kunnen lezen. De toiletten zijn 20 meter verder en ik loop gauw door. Toch best schappelijk van de Benalmadeense gemeente om de work-out-plek zo dichtbij de toiletten te plaatsen. Het zou wat zijn dat de groep bejaarden zich staat uit te sloven en daarna nog eens 5 kilometer moet lopen om te plassen. Na mijn toiletbezoek loop ik terug naar onze plek om de vakantie voort te zetten. De Benalmadena bastards ver achter me gelaten.
🏋🏽

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *