BBQ STYLE

Sinds dat ik kinderen heb zijn mijn katten een stuk ‘minder’ belangrijk geworden. Echt waar, de liefde voor die harige barrels is nog steeds net zoveel als voorheen. Alleen aan mijn aandacht en energie op een dag zit een limiet.
Waar ik ze vroeger behandelde als mijn kindjes, lopen ze nu vaak in de weg of krijgen ze even gauw een aai of een kroel tussen de bedrijven door. Kattenliefhebbers zonder kinderen stoppen hier waarschijnlijk met lezen. De rest mét kat én kind heeft hopelijk iets van herkenning. En anders ben ik gewoon een akelig mens. Jammer dan.
Het is wat het is.

Ik besluit mijn schuldgevoel te compenseren door wat lekkers voor ze te kopen.
Een extraatje, dat hebben ze wel verdiend.
Ik loop langs de schappen en mijn oog valt op natvoer ‘bbq style.’ Hoezo bbq style? Zullen mijn katten wanneer ze een hap nemen denken aan de zwoele zomeravonden, met het loeien van de bbq in de tuin, de geur van krokant vlees en de gezellige gesprekken? Zullen ze met heimwee hun bakjes leeg eten in de hoop dat het gauw weer zomer wordt…

Op de plank eronder (nog steeds bij de dierenafdeling) staat een doos met natvoer waarop staat: vlees in tomatensaus met groente. Ik vraag me af waar de inspiratie vandaan komt om groente aan te bieden aan een kat. Tenzij mijn katten een intens verlangen hebben om de rest van hun leven door te brengen als vegetariërs, kan ik me niet herinneren dat ze liever het gras opaten dan het veldmuisje dat erdoorheen liep.
Of de keren dat ik ze laag over de grond richting het vogelhuisje zag sluipen om vervolgens het pinda-netje te bespringen in plaats van de vogels.

Hoe dan ook, ik besluit voor de eenvoudige snoepjes met een vissmaakje te gaan. Safe. Speeltjes hebben geen zin want de enige die met de de speelgoedmuisjes spelen zijn Noah en Senna.
Bij thuiskomst maak ik het bakje open en vol enthousiasme komen ze aanrennen. Gelukkig zijn ze snel tevreden en weet ik dat ze me zullen vergeven dat ik in deze tijdelijke staat van desinteresse verkeer. 🙏🏼

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *