Tienhonderd

Daar zitten we dan, voor de tweede ronde. De inmiddels doorgewinterde multitask-goeroes. De onder hoge druk presterende thuiswerkende, lesgevende, huishoudelijke, pedagogisch onderlegde ouder. Het zou een kansberoep moeten worden.
“Zeg, waar solliciteer jij naar?”
“Multitasker”.
“Gaaf! Pittig lijkt me, succes!”
“Dank je, veel pittiger dan de afgelopen weken zal het vast niet zijn”.

En dan even over het woord “pittig”. Een synoniem voor meerdere dingen. In dit geval staat pittig voor zwaar, moeilijk en intensief.
Om te beginnen het motivatieproces.
-Hoe motiveer ik mijn 6-jarige zoon terwijl zijn broertje van 2 de hele dag mag spelen en tv kan kijken. Het antwoord: niet óf dmv chantage.
Het huiswerk.
-Hoe kan het dat mijn zoon 1,5 uur doet over 3 schrijfopdrachten. En dezelfde zoon binnen 0,2 seconde de code van de ipad intoetst, een spelletje download en zijn racespelletje dusdanig uitspeelt dat hij eerste wordt. Antwoord: heel logisch en heel erg frustrerend.

En dan EINDELIJK na heel wat ultimatums en (valse)beloftes verder zitten we samen aan zijn huiswerk en ben ik in de gelegenheid om tussendoor wat mailtjes te beantwoorden. Na 5 minuten (nog lang) komt er een vraag. “Mama, waarom is het eigenlijk duizend en niet ‘tienhonderd’.

In eerste instantie wil ik direct reageren met: “Dat lijkt me vrij logisch, dat klinkt toch helemaal niet”. Maar als ik dan hardop tel ..negenhonderd, duizend, elfhonderd. Dan is tienhonderd helemaal niet zo gek gedacht. Sterker nog, duizend slaat dan helemaal nergens op. Ik heb er even geen antwoord op. En als ik ergens geen antwoord op heb dan is google mijn beste vriend. Ook daar vind ik het antwoord niet.

Het houdt me bezig merk ik. Duizend klinkt makkelijk, kort en krachtig. Zou dat het dan gewoon zijn? Is er geen ingewikkeldere verklaring voor ‘duizend’?
Ik hou van die doordachte vragen van hem. En hoe ironisch is het. Ik gebruik bijna al mijn energie op een dag om hem iets te leren. En uiteindelijk stelt hij mij een vraag waar ik nog steeds het antwoord niet op weet.

Een dag uit het leven van een multitask-goeroe.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *